Over deze blog.

Ik ben een Nederlander die in Ierland woont en van lezen en schrijven houdt. Voor mij is het om verschillende redenen belangrijk om mijn gedachten over van alles en nog wat op papier te zetten. Omdat ik de hele dag Engels spreek, vind ik het belangrijk om mijn Nederlandse taalvaardigheid bij te houden. Daarnaast is het schrijven een manier om mijn geest bezig te houden door het kiezen van woorden en het nadenken over wat ik wil schrijven. Ik ben geen professioneel schrijver dus er zullen af en toe fouten in de interpunctie voorkomen. Het is onvermijdelijk dat mijn taalgebruik in het Nederlands wordt beïnvloed door het Engels maar grove taalfouten probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Mochten mensen die mijn blog lezen fouten ontdekken dan hoor ik dat graag, want van kritiek kan ik alleen maar leren. Waar het om de inhoud van de blogartikelen gaat lees ik ook graag de mening van anderen over wat ik schrijf, zolang het respectvol blijft.

De inhoud van deze blog zal bestaan uit allerlei zaken die mij bezighouden met een lichte nadruk op alles wat met lezen, taal en cultuur te maken heeft. Dat is tenminste de bedoeling. Wie weet loopt het wel helemaal anders.

Artikelen over Ierland en Ierse zaken zullen voornamelijk verschijnen in mijn andere wordpress blog: limerickgroninger.wordpress.com

Advertisements

2 thoughts on “Over deze blog.

 1. Lieber Dolf,

  Jaap hat mir Deinen “türkischen Brief” geschickt.
  Sehr pointiert,klug und gut zusammengefasst.
  Du hast Dich in das Thema vertieft.
  Ich hatte Freude am Lesen!

  Hoffentlich sehen wir uns bald mal wieder,

  Connie

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s